Son güncelleme: Temmuz 2018

Johnson and Johnson Sıhhi Malzeme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi gizlilik konularına önem vermektedir ve kişisel verilerinizi nasıl topladığımız, kullandığımız ve açıkladığımız konusunda sizi aydınlatmak istemektedir. İşbu Gizlilik Politikası, işlettiğimiz veya kontrol ettiğimiz, sizin işbu Gizlilik Politikası’na ulaşmış olduğunuz, web sitesi veya uygulamalar (örneğin, bir mobil web sitesi veya uygulaması da dahil olmak üzere, işbu Gizlilik Politikası’nda her biri “Site” olarak adlandırılacaktır.) aracılığıyla toplanmış olan bilgiler ile ilgili bizim veya hizmet sağlayıcılarımızın uygulamalarını tanımlamaktadır. Bu siteyi ziyaret ederek veya kullanarak veya kişisel bilgilerinizi ileterek, bu Gizlilik Politikası'nın hüküm ve koşullarını kabul etmektesiniz.

 

YAŞÇA KÜÇÜKLERİN KULLANIMI

Bu web sitesi veya platform ve dahilindeki hizmetler 18 yaşından küçüklerin kullanımına yönelik hazırlanmamış olup, 18 yaşından küçük kişiler bu websitesi veya platform ve dahilindeki hizmetleri ancak ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin ön izni uyarınca kullanabilirler. Ebeveynin ya da yasal vasinin rızasının sağlanmasına ilişkin yönlendirmeler Sitede belirtilmiştir. 

 

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI 

Sitenin bazı kısımlarında, belirlenmiş olanaklardan (örneğin, bülten abonelikleri, püf noktaları/hatırlatıcılar veya sipariş işlemleri gibi) yararlanabilmeniz veya belli etkinliklere (ikramiye veya diğer promosyonlar) katılabilmeniz için, kişisel tanımlayıcı bilgilerinizi göndermeniz istenebilir. Bu durumda hangi bilgilerin gerekli olduğu, hangilerinin isteğe bağlı olduğu konusunda bilgilendirileceksiniz.

Sunmuş olduğunuz bilgileri veya online veya offline olarak, toplamış olduğumuz sizinle ilgili diğer bilgileri, örneğin satın alma geçmişiniz gibi, birleştirebiliriz. Johnson & Johnson Services Inc. ve diğer grup şirketlerimiz gibi kaynaklardan, halka açık bilgi kaynaklarından (halka açık sosyal medya profillerinizdeki bilgiler de dahil olmak üzere) veya üçüncü taraflardan almış olduğumuz, sizinle ilgili bilgileri de birleştirebiliriz.

Bir başka kişiye ait kişisel verileri tarafımıza sağlamanız halinde, bu verileri sağlamaya yetkili olduğunuzu belirtmiş ve bu verileri işbu Gizlilik Politikası uyarınca kullanmamıza izin vermis olmaktasınız.

 

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER 

Özellikle talep etmediğimiz ya da istemediğimiz sürece, hiçbir özel nitelikli kişisel verinizi (örneğin, ırk veya etnik köken ile ilgili bilgiler, siyasi görüş, din veya diğer inançlar, sağlık, sabıka kaydı veya sendika üyeliği) Site aracılığıyla veya bir başka şekilde bize iletmenizi istemiyoruz. Özel nitelikli kişisel verilerinizi talep etmemiz ya da istememiz durumunda, ancak açık rızanızı aldıktan sonra bunu yapacağız. 

 

PASİF BİLGİ TOPLANMASI VE KULLANIMI 

Siz bu Sitede dolaşırken, bazı bilgiler, çeşitli teknolojilerin kullanımıyla toplanabilmektedir. Biz ve üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımız, çeşitli yollarla, bilgileri toplar ve kullanırız: 

  • Tarayıcınız aracılığıyla: Ortam Erişim Kontrol (MAC: Media Access Control) adresiniz, bilgisayar tipiniz (Windows veya Macintosh), ekran çözünürlüğünüz, işlemci sisteminizin sürümü ve internet tarayıcınızın tipi ve sürümü gibi, belli bazı bilgiler tarayıcıların çoğu tarafından hizmetlerimizin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak amacıyla toplanmaktadır. Siteye mobil bir cihaz aracılığı ile ulaştığınız takdirde, cihazınızın tipi ve tanımlayıcısı gibi benzer bilgileri toplayabiliriz.
     
  • Çerezlerin Kullanılması: Çerezler, kullanmakta olduğunuz bilgisayarınızda doğrudan saklanmış olan bilgi parçacıklarıdır. Çerezler, tarayıcınızın tipi, sitede geçirdiğiniz süre, ziyaret edilen sayfalar ve dil tercihleriniz gibi bilgileri toplamamıza olanak sağlarlar. Biz ve servis sağlayıcılarımız, bu bilgileri güvenlik amaçlarıyla, dolaşmanızı kolaylaştırabilmek için, bilgileri daha etkili bir şekilde gösterebilmemiz için ve siteyi kullanmanızı kişiselleştirebilmemiz için kullanırız. Çerezleri aynı zamanda, siteyi daha kolay kullanabilmenizi sağlayabilmek için, örneğin alışveriş sepetinizde nelerin olduğunu hatırlatmak için, bilgisayar ve cihazınızı tanımak amacıyla da kullanabiliriz. Ayrıca, sitenin tasarım ve işlevselliğini arttırabilmemiz, bireylerin siteyi nasıl kullandıklarını anlayabilmemiz, bunlarla ilgili soruları yanıtlayabilmemiz için bize yardımcı olması amacıyla istatistiksel bilgileri edinebilmek için de çerezleri kullanabiliriz. Çerezler bize aynı zamanda, hangi reklamlarımızın ya da hangi tekliflerimizin siteyi ziyaretiniz sırasında size daha fazla hitap ettiğini ve daha fazla görüldüğünü seçme olanağını da sağlar. Çerezleri ayrıca, çevrim-içi reklamlarda ve tüketicilerin reklamlarımıza tepkilerini takip etme amaçlı olarak da kullanabiliriz. 

    Tarayıcınızdaki yönergeleri takip ederek bu çerezlerin kabul edilmesini reddedebilirsiniz; ancak bunları kabul etmediğiniz takdirde, siteyi kullanırken bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. İlgi ve ihtiyaçlarınıza yönelik olarak sunduğumuz reklam ve diğer tekliflerimizi almayı da reddedebilirsiniz. Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için, lütfen http://www.allaboutcookies.org adresini ve Çerez İlkelerini ziyaret edin.
     
  • Flash çerezlerin kullanılması: Adobe Flash teknolojisini (Flash Local Stored Objects (“Flash LSOs”) dahil olmak üzere) kullanarak, diğer şeylerin yanında, daha size özel bilgilerle hizmet edebiliyor, siteye mevcut erişim ve kullanımınızı kolaylaştırabiliyor, siteyi kullanımınız konusunda daha fazla bilgi toplayabiliyor ve saklayabiliyoruz. Flash LSO’ların bilgisayarınızda saklanmasını istemiyorsanız, Flash Player’inizin içindeki Websayfası Saklama Ayarları Paneli’nde yer alan araçları kullanarak ayarlarınızı değiştirebilir ve Flash LSO saklanmasını engelleyebilirsiniz. Flash LSO’ları Global Saklama Ayarları Paneli’ndeki yönergeleri takip ederek de engelleyebilirsiniz, (örneğin mevcut Flash LSO’ları (Macromedia sitesinde “bilgi” olarak sözü edilmektedir) nasıl silebileceğinize, Flash LSO’ların size sorulmadan bilgisayarınıza yerleştirilmesini nasıl önleyebileceğinize ve (Flash Player 8 ve sonrası için) sizin o sırada ziyaret etmekte olduğunuz site dışından gönderilen Flash LSO’ları nasıl engelleyebileceğinize dair açıklamalar). Unutmayın ki, Flash LSO’ların kabul edilmesini yasakladığınız veya sınırladığınız takdirde, sitemizdeki ya da çevrim-içi içeriğimizdeki bazı Flash uygulamaların işlevlerini de engellemiş ya da azaltmış olabilirsiniz. Unutmayın ki, Flash LSO’ların kabul edilmesini yasakladığınız veya sınırladığınız takdirde, Site’mizdeki ya da çevrim içi içeriğimizdeki bazı Flash uygulamaların işlevlerini de engellemiş ya da azaltmış olabilirsiniz.
     
  • Piksel imleri, web işaretçileri, şifresiz GIF’ler veya diğer benzeri teknolojilerin kullanılması: Bunlar, bazı site sayfalarının ve HTML biçimlendirmeli e-posta mesajları ile birlikte kullanılabilirler ve diğer şeylere ilave olarak, site kullanıcılarının ve e-posta alıcılarının faaliyetlerinin takibi, pazarlama kampanyalarımızın başarısının ölçülmesi ve site kullanımı ve cevap oranları ile ilgili istatistikleri toplama amaçlı olarak da kullanılabilirler.
     
  • İnternet davranışsal reklamları: Çerezler, piksel imleri, web işaretçileri, şifresiz GIF’ler veya diğer benzer teknolojiler, sitemizi veya diğer siteleri veya web mülkiyetlerini ziyaretiniz sırasında, üçüncü taraf satıcılarımıza ürünlerimiz ve hizmetlerimiz ile ilgili reklamlarını koyabilme olanağını sağlarlar. Bu satıcılar, sitemize veya diğer sitelere veya web mülkiyetlerine piksel imlerini, web işaretçilerini, şifresiz GIF’leri veya diğer benzer teknolojileri yerleştirebilirler ve ayrıca sitemizi veya diğer siteleri veya web mülkiyetlerini ziyaretiniz sırasında, üçüncü taraf çerezlerini yerleştirebilirler veya tanımlayabilirler. Sizin ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetler hakkında reklamlar sunabilmek için, sitemizi veya diğer siteleri veya web mülkiyetlerini ziyaretiniz ile ilgili bilgilerinizi kullanabilirler.
     
  • IP Adresi: IP adresiniz, kullandığınız İnternet Hizmet Sunucusu tarafından otomatik olarak bilgisayarınıza atanan bir numaradır. Bir kullanıcı sitemizi ziyaret ettiğinde, IP adresi tespit edilir ve ziyareti süresince sunucumuzun log dosyalarına otomatik olarak kaydedilir. IP adreslerinin toplanması İnternet için standart bir uygulamadır ve birçok web sitesi tarafından otomatik olarak yapılır. Biz IP adreslerini, site kullanım düzeylerinin hesaplanması, sunucu sorunlarının teşhis edilmesinde yardımcı olarak ve sitenin yönetiminde kullanıyoruz.
     
  • Cihaz bilgisi: Özgün bir aygıt tanımlayıcı ile mobil cihazınız hakkında site ve platformu kullanımınızı anlayabilmek amacıyla bilgi toplayabiliriz.

 

BİLGİLERİNİZİN KULLANIMI VE PAYLAŞIMI

Bize vermiş olduğunuz bilgileri, “Pasif Bilgi Toplanması ve Kullanımı” başlığında belirttiğimiz şekilde kullanıyor ve aktarıyoruz.

Ayrıca, sizden gelen veya sizin hakkınızdaki bilgileri şu şekillerde de kullanıyoruz: 

  • Taleplerinizi karşılamak, örneğin sizlere belge göndermek ya da e-posta uyarılarını göndermek için;
  • Sizinle olan ilişkimiz ya da site ile ilgili önemli bilgileri, hüküm, koşul ve politikalardaki değişiklikleri, ya da diğer yönetimsel bilgileri size göndermek için ve
  • Verilerin analizi, denetimler, yeni ürünlerin geliştirilmesi, web sitemizin iyileştirilmesi, ürün ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi, sitenin kullanılma eğilimlerinin belirlenmesi, kişisel olarak size yönelik olarak hazırlanmış olan ürün ve teklifler sunarak sitedeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek ve tanıtım kampanyalarımızın etkinliklerini arttırmak gibi işimize yönelik amaçlar için de kullanabiliriz. 

Siteden toplanan bilgileri şuralara da açıklıyoruz:

  • İşbu Gizlilik Politikası’nda tanımlanmış olan amaçlarla, bağlı şirketlerimize;
  • Ortak markalı veya ortak pazarlamalı tanıtım önerdiğimiz üçüncü parti ortaklarımıza;
  • Web sitesi barındırma ve yönetimi, mobil uygulama barındırma, veri analizi, tahsilat işlemleri, sipariş işlemleri, altyapı desteği, IT hizmetleri, müşteri hizmetleri, e-posta ve doğrudan posta teslimat hizmetleri, kredi kartı işlemleri, denetim hizmetleri ve bu hizmetleri verebilmeleri için gerekli diğer hizmetleri tedarik eden üçüncü parti hizmet sağlayıcılarına; ve
  • Herhangi bir yeniden yapılanma, birleşme, satış, iş ortaklığı, tahsis, devir, ya da işimizin, varlıklarımızın veya hisselerimizin tamamının ya da bir kısmının temliki konusundaki diğer tasarrufların (herhangi bir iflas veya benzeri işlemler ile bağlantılı olanlar da dahil olmak üzere) söz konusu olduğu durumlarda üçüncü partilere.

Johnson and Johnson Sıhhi Malzeme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5.maddesi uyarınca açık rızanızı almak suretiyle veya kanunlarda açıkça öngörülen hallerde, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması halinde, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için zorunlu olan hallerde, kişisel verilerinizin tarafınızca alenileştirilmesi halinde, bir hakkın tesisi veya kullanılması için zorunlu olması halinde ya da temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması halinde işlemekteyiz.

 

TERCİHLER VE ERİŞİM

Kişisel bilgilerinizi kullanmamız ve açıklamamız ile ilgili tercihleriniz 

Kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçlı olarak kullanmamız ve açıklamamız ile ilgili size seçenekler sunuyoruz. Aşağıdakilerden vazgeçebilirsiniz: 

 

  • Bizden pazarlama içerikli iletişim alma: Eğer bizden, ileriye dönük olarak, pazarlama içerikli iletişim haberleri almak istemiyorsanız, Bize Ulaşın formumuz aracılığıyla bizimle iletişime geçerek veya acuvueiletisim@its.jnj.com adresimize e-posta göndererek, 0850 250 0 565 no'lu Müşteri Hizmetleri numaramızı arayarak bunları almaktan vazgeçebilirsiniz. İnternet sitemiz üzerinde yer alan Bize Ulaşın formu aracılığıyla ya da e-posta aracılığıyla iletişime geçiyorsanız, lütfen cevabınızın içinde adınızı belirtin, bundan böyle almak istemediğiniz pazarlama içerikli iletişim çeşidini (çeşitlerini) bildirin ve gönderildikleri adresi de ekleyin. Örneğin, bizden pazarlama e-postaları veya doğrudan posta almak istemiyorsanız, e-posta ya da posta adresiniz ile birlikte adınızı da ekleyerek bize bildirin. Aynı zamanda, sitemizi ziyaret edip, profilinizi güncelleyerek de pazarlama içerikli iletişim almaktan vazgeçebilirsiniz. Ayrıca, aldığınız pazarlama içerikli e-postaların içinde yer alan abonelikten çıkma talimatlarını izleyerek de pazarlama içerikli iletişim almaktan vazgeçebilirsiniz.
  • Bizden hatırlatıcı e-posta alma: Eğer bizden, ileriye dönük olarak, tıbbi hatırlatıcı e-posta almak istemiyorsanız, Bize Ulaşın formumuz aracılığıyla bizimle iletişime geçerek veya acuvueiletisim@its.jnj.com adresimize e-posta göndererek, 0850 250 0 565 no'lu Müşteri Hizmetleri numaramızı arayarak bunları almaktan vazgeçebilirsiniz.  Lütfen cevabınızın içinde adınızı ve hatırlatıcıların gönderildiği e-posta adresini veya telefon numarasını da belirtin. 
  • Kişisel bilgilerinizi bağlı şirketlerimiz ve üçüncü partilerle paylaşmamız: Eğer kişisel bilgilerinizi, ileriye dönük olarak, bağlı şirketlerimiz ve/veya üçüncü parti ortaklarımızla pazarlama amaçlı olarak paylaşmamızı istemiyorsanız, Bize Ulaşın formumuz aracılığıyla bizimle iletişime geçerek veya acuvueiletisim@its.jnj.com adresimize e-posta göndererek, 0850 250 0 565 no'lu Müşteri Hizmetleri numaramızı arayarak bunları almaktan vazgeçebilirsiniz. Bize gönderdiğiniz cevabınızın içinde, lütfen kişisel bilgilerinizi, bağlı şirketlerimiz ve/veya üçüncü parti ortaklarımızla pazarlama amaçlı olarak paylaşmamızı istediğinizi belirtin ve adınızı ve e-posta adresinizi de ekleyin.  

Talep(ler)inizi olabildiğince makul bir süre içinde yerine getirmeye gayret edeceğiz. Yukarıda açıklandığı şekilde vazgeçmiş olsanız da, kişisel bilgilerinizi daha önceden paylaşmış olduğumuz (bir başka deyişle, vazgeçme talebinizi yürürlüğe soktuğumuz tarih itibarıyla) bağlı şirketlerin veri tabanlarından çıkartamayacağımızı lütfen göz önünde bulundurunuz. Pazarlama içerikli iletişim mesajlarımızı almaktan vazgeçmiş olsanız da, önemli operasyonel ve idari mesajlarımızı göndermeye devam edebileceğimizi de göz önünde bulundurunuz. 

 

Kişisel bilgilerinizin güncellenmesi ve silinmesi 

Bu Site üzerinde paylaştığınız bilgilerin doğru olması ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesi; KVKK uyarınca kişisel veriler üzerinde sahip olduğunuz hakları kullanabilmeniz ve ilgili diğer mevzuat açısından önemli olup yanlış bilgi verilmesinden doğacak sorumluluklar tamamen size ait olacaktır.

Bu Site aracılığıyla verdiğiniz kişisel bilgilerinizi gözden geçirmek, düzeltmek, güncellemek veya silmek isterseniz, lütfen aşağıdaki "Bizimle İletişim" bölümünde belirtildiği şekilde bizimle iletişime geçin.

 

YURTDIŞI AKTARIM

Kişisel bilgileriniz, tesislerimizin ya da servis sağlayıcılarımızın olduğu herhangi bir ülkede saklanabilir ya da işlem görebilir, sitemizi kullanarak veya yazılı onay vererek (yasal zorunluluklar nedeniyle), kişisel bilgilerinizin ikamet etmekte olduğunuz ülke dışındaki diğer ülkelere, ülkenize göre farklı veri koruma yasalarının olduğu Birleşik Devletler ve Avrupa Birliği üyesi devletler de dahil olmak üzere, gönderilebileceğini kabul etmiş olursunuz. 

 

GÜVENLİK

Kontrolümüz altındaki kişisel bilgilerin korunması için gerekli olan organizasyonel, teknik ve idari önlemleri alıyoruz. Maalesef ki, internet veya veri saklama sistemleri üzerinden taşınan hiçbir verinin %100 güvenliği garanti edilememektedir. Bizimle olan ilişkinizin artık güvenli olmadığına dair bir endişenizin bulunması halinde (örneğin bizimle olan herhangi bir hesabınızın güvenliğinin aşıldığını düşünüyorsanız), lütfen aşağıdaki “Bizimle İletişim” bölümünde belirtildiği şekilde, sorunla ile ilgili olarak hemen bizi bilgilendirin.

 

ÜÇÜNCÜ PARTİ SİTELERİ VE HİZMETLERİ 

Bu sitede yer alan ya da bu sitede bağlantısı olan, üçüncü taraflar tarafından işletilen site ve web mülkiyetleri (her çeşit uygulamalar da dahil olmak üzere, ancak bunlarla sınırlı olmaksızın) dahil olmak üzere, üçüncü tarafların gizlilik, bilgi ve diğer uygulamaları, işbu Gizlilik Politikası kapsamında değildir ve sorumlu tutulamayız. Söz konusu site veya mülklerin bu sitede yer alması ya da bağlantısının olması onayladığımız anlamına gelmemektedir.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Johnson & Johnson Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından toplanan kişisel verileriniz işbu Gizlilik Politikası’na uygun olarak ele alınacaktır. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenmişse buna ilişkin bilgileri, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, yurtiçinde veya yurtdışında verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmeyi, eksik veya yanlış olması hâlinde verilerin düzeltilmesini, ilgili mevzuatta öngörülen koşullar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini, düzeltme, silme, yok etme işlemlerinin verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve verilerinizin veri koruma kanunlarına aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme, ayrıca sizinle iletişime geçilmesine engel olunmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır. 

 

BİZİMLE İLETİŞİM

Bu Gizlilik Politikası ya da kişisel verileri kullanımımız ile ilgili bir sorunuz olduğu takdirde, lütfen kayıtlı elektronik posta adresimiz olan johnson@johnson.hs03.kep.tr üzerinden, privacyvctr@its.jnj.com adresi üzerinden e-posta yoluyla ya da yazılı olarak Ertürk Sok. Keçeli Plaza No. 13 Kavacık – İstanbul adresine yazarak bizimle irtibata geçin. 

 

BU GİZLİLİK POLİTİKASININ GÜNCELLENMESİ

Bu Gizlilik Politikası’nda değişiklik yapabiliriz. Bu Gizlilik Politikası’ndaki herhangi bir değişiklik, revize edilmiş Gizlilik Politikası sitede yayınlandığında yürürlüğe girer. Bu değişiklik sonrasında siteyi kullanmanız, revize edilmiş Gizlilik Politikası’nı kabul ettiğiniz anlamına gelir. Siteyi ziyaret ettiğinizde düzenli olarak bu Gizlilik Politikası’nı görüntülemenizi tavsiye ederiz. Bu Gizlilik Politikası en son 23.07.2018 tarihinde güncellenmiştir.